De eerste & laatste.....

IMG 8837 v2 FitMaxWzkzMCwzMzZd

Donderdag 3 september was de eerste en hopelijk ook laatste editie van het INTRO FESTIVAL @Home. Corona zette een streep door de ‘echte’ festivals in Den Bosch (3 september) en Breda (10 september) dus een online festival werd het alternatief.

Tussen 20.00 en 23.30 uur had je de keuze van 5 verschillende streams met elk een eigen line-up en presentaties van bedrijven en partners. Deze editie was er opvallend veel animo vanuit de studie-, studenten- en sportverenigingen, zij konden nu DJ sets, quiz, ludieke actie of challenge kwijt op de stream Hang Out. Tuurlijk was de online ontmoeting in de chat anders dan op het festivalterrein voor Main Stage, maar toch wisten studenten elkaar te vinden.

Met een VR bril was jouw studentenstad te bekijken vanuit een 360° perspectief. Zowel in Breda als Den Bosch zijn er DJ-sets opgenomen vanaf het water.

Je kan hier Stream Den Bosch, Stream Breda, Stream Hang Out, Stream Studance en het VR kanaal Den Bosch en Breda terugkijken.

HOEVEEL KIJKERS TROK HET ONLINE FESTIVAL?

Met alle cijfers uit de verschillende vimeostreams en de Google analytics denken we dat er zo’n 10.000 kijkers ingelogd hebben op het festival. Uit de enquête weten we dat elke unieke viewer met gemiddeld 1,6 andere personen het festival heeft bekeken.

EN WAT VONDEN ZIJ ERVAN?

Direct na INTRO FESTIVAL @Home is een enquête uitgezet onder aangemelde studenten. Het cijfers dat zij het online festival gaven was een 6,5. Wat veel terug te lezen was, is dat een online festival nooit hetzelfde kan doen als het echte festival.

Een greep uit de reactie:

‘Ik vind het super tof dat jullie er zoveel moeite voor hebben gedaan om er toch een introfestival van te maken. Daarom ben ik ook gaan kijken met mijn vrienden. Maar zo'n live uitzending doet het hem toch niet helemaal voor mij.’ Student Avans

Leuk dat je verschillende kanalen had zodat je kon switchen.’ Student HAS

De chat was leuk en ik zou wel meer afwisseling willen.’ Student Fontys

It wasn’t that fun to watch on your own.’ Student Buas

Eerlijk gezegd vond ik er niet zoveel aan, maar ik had het denk ik zelf ook niet beter kunnen doen.’ Student HAS

Het leukste aan het programma vond ik de quiz die ze georganiseerd hadden bij de Hang Out.’ Student KW1C

Volgend jaar gewoon een echt intro houden ipv via de laptop’. Student Avans

Geen verbeterpunten voor jullie, het lag aan mij. Ik had met meer mensen moeten kijken:)”. Student Avans

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

De festivalorganisatie ligt in handen van Avans Hogeschool en wordt ondersteund door Buas, HAS, Fontys, Koning Willem I College, JADS, Helicon, Gemeente Den Bosch en Gemeente Breda. 

TOT VOLGEND JAAR:
2 SEPT. DEN BOSCH & 9 SEPT. BREDA!

...LIVE hopen we.......